Contacteer ons Zorgeloos verkopen
Afbraakwerken en voorbereiding
9 woningen

Zuidkwartier woningen

100% VERKOCHT
Maak kennis met Zuidkwartier. Een nieuwe, rustige & bruisende buurt in de Mechelse zuidrand, waar groen wonen voorop staat.

Zuidkwartier gaat meteen een stapje verder dan het gemiddelde nieuwbouwproject.
Het wordt een volledig nieuwe wijk, opgetrokken in een moderne, maar ook tijdloze strakke architectuur naar de hand van dmvA architecten. Zuidkwartier omvat 77 woongelegenheden verspreidt over 13 gebouwen rondom 3 pleinen in een autoluwe zone, grenzend aan een uniek stadsbos. De ideale omgeving waar verhalen, levens en mensen samenkomen.

Het woonaanbod bestaat uit een mix van ruime appartementen, parkappartement met zicht op het stadsbos, compacte appartementen, gezinswoningen en gestapeld wonen waar er voor elke unit een ondergrondse parking voorzien is en een ruim aantal bezoekersparkings voor het geheel. Voor ieder wat wils.

Zuidkwartier wordt een groene, rustige omgeving. Zonder verkeer, maar met extra veel speelruimte. En groen mag je ook erg letterlijk nemen. Naast Zuidkwartier bevindt zich immers een stadsbos dat tot op heden niet benut werd. Zo heb je niet alleen het genot van een stuk groen naast je voordeur, maar geeft het project ook iets terug aan de stad

Maar groen wonen en leven gaat uiteraard verder dan het bos of de gezellige groene binnenpleinen van Zuidkwartier. Zuidkwartier zet ook in op groene mobiliteit, met Mechelen-zuid als ideale uitvalsbasis. Ook in de gebouwen zelf is er aan de duurzaamheid gedacht. Alle appartementen en woningen beantwoorden aan de BEN-norm. Zo bent u als eigenaar de eerste 5 jaar voor 50% vrijgesteld van onroerende voorheffing.

Dankzij een opsplitsing tussen grond- en constructiewaarde, betaalt u registratierechten op het grondaandeel en enkel BTW op de constructiewaarde.

Ook uw droomwoonst? Contacteer ons op 0472/06.11.71 of via joelle@malines-group.be
Lees meer

Fotogalerij

staat 650
Afbraakwerken en voorbereiding
Nog 0 te koop

Stand der werken

De bestaande bebouwing op de site werd afgebroken en archeologie alsook voorbereidende grondwerken werden afgerond. Dit najaar staan de graafwerken voor de fundering op de agenda. 

Aannemer

Groep Verelst bestaat uit Verelst Woningbouw & Renovatie, Verelst Bedrijfs- en Projectbouw & Renovatie, Verelst Projectontwikkeling, Verelst Prefab beton- en staalstructuren en Resolve (Real Estate Solutions Verelst). De groep is met deze vennootschappen reeds meer dan 40 jaar actief in woningbouw, semi-industrieel vastgoed, algemene bouw, en in staal- en betonstructuren. Groep Verelst realiseerde vorig jaar een omzet van 160 miljoen euro met 400 werknemers.

 

Verelst Projectbouw, dat deel uitmaakt van Groep Verelst, focust zich als algemeen aannemer op de totaalaanpak van residentiële, commerciële, utilitaire en gemengde projecten. Dit zowel voor de private als publieke markt.

Verelst Projectbouw wil een performante voorkeurspartner zijn voor haar opdrachtgevers. Het team is samengesteld uit gedreven collega’s, allemaal stuk voor stuk gebeten door een passie voor bouwen en competent in het realiseren van mooie bouwprojecten.

Verelst Projectbouw wil haar klanten ontzorgen, en ambieert daarbij absolute klanttevredenheid.

aannemer 650

Architect

Uit een gedeelde passie voor architectuur van David Driesen en Tom Verschueren ontstond dmvA architecten, ‘door middel van Architectuur’. Een nobel doel om met architectuur een kritisch antwoord te bieden op sociaal, economisch en maatschappelijk vlak. Dat leidt niet tot een manifest van regels om tot een architectuur te komen maar veruitwendigt zich in een ‘doe’ architectuur. Een onderzoeksplatform naar vorm, materiaal, duurzaamheid… Een architectuur die steeds vertrekt vanuit zijn vraagstelling, context en budget. Het werk van dmvA kan worden gekarakteriseerd als een expressieve, zorgvuldige architectuur die maximalisme bereikt door middel van minimalisme, gepaard met een bijzondere aandacht voor verfijnde details en materialiteit. In de bewering ‘stijlloos’ te werken wordt in feite het gehele gamma van stijl toegeëigend. Deze houding elimineert alle conformiteitsbeperkingen en stelt tegelijkertijd het principe dat tijdloze architectuur niet bestaat. dmvA zet sterk in op ontwerpprocessen, steeds op zoek naar de architecturale meerwaarde in de ontwerpen die ze vooropstelt.

architect 650
locatie 650

In de buurt

De stad waar u weet wat te doen – Mechelen

Denkt u bij Mechelen alleen aan winkels? Laat u dan verrassen door de verschillende gezichten van deze boeiende stad en groene omgeving.


Ontdek deze regio
Joëlle Leunen

Contacteer ons

Wenst u meer informatie?

Ik wil meer informatie