Contacteer ons Zorgeloos verkopen
255

Waterkant 12

Tichelrij 12, 2800 Mechelen
Joelle Leunen
Werken draaien op volle toeren
35 appartementen

Waterkant 12

82% verkocht
WATERKANT - LUXUEUZE APPARTEMENTEN aan het water in Mechelen.

Op een unieke locatie naast de jachthaven van Mechelen, vlakbij het bruisende stadscentrum, wordt residentie Waterkant gerealiseerd. Een parel voor de stad en zijn bewoners.

Deze residentie omvat 35 appartementen en een ruime ondergrondse parkeergarage met garageboxen en staanplaatsen voor auto’s en moto’s, fietsenbergingen en ruime private opbergruimten.
De appartementen strekken zich over 3 wooneenheden, enerzijds gesitueerd aan het water, anderzijds aan het mooi binnenplein of aan de Thaborstraat.

Alle wooneenheden worden ontwikkeld rond waterpatio's en waterelementen met elk zijn unieke woon- en beeldkwaliteit. Alle terrassen zijn zuid-west gericht en geven een zuiders sfeerbeeld, elke dag vakantie. Een unieke zonnewering als een verwijzing naar het Mechelse kantwerk, filtert het licht.

Fijne pluspunten van deze residentie zijn onder ander de ideale combinatie van rust en de nabijheid van het stadscentrum. De vooruitstrevende architectuur met zicht op een groen binnengebied is een absolute meerwaarde! Door in te zetten op alternatieve energiebronnen en de architectuur als ecologisch platform ontstaat er ruime aandacht voor het milieu.

Wonen aan Waterkant 12 is met andere woorden hoog kwalitatief en een rijke aanvulling van het Mechelse patrimonium.

Dankzij een opsplitsing tussen grond- en constructiewaarde, betaalt u registratierechten op het grondaandeel en enkel BTW op de constructiewaarde. Additioneel informeren wij u graag dat deze residentie in aanmerking komt voor het verlaagd BTW-tarief van 6%.

Boek zelf uw afspraak met onze nieuwbouwspecialist via onze website.
Lees meer

Beschikbaarheid

35 appartementen
Gelijkvloers
Verdieping 1
Verdieping 2
Verdieping 3
Verdieping 4
Blok A
Blok B
Blok C
Blok D

Fotogalerij

staat 255
Werken draaien op volle toeren
Nog 6 te koop

Stand der werken

De residentie is in volle aanbouw. Twee entiteiten bevinden zich reeds in afwerkingsfase. Vloeren en sanitair staat hier op de agenda. De derde entiteit van het project bevind zich in ruwbouwfase. Hier zullen kortelings de ramen worden geplaatst.

Aannemer

Aannemingen Janssen nv heeft, met zijn meer dan 80 jarige ervaring, zich gespecialiseerd in residentiële bouw, bouwen aan de zorg, utiliteitsbouw, industriebouw, en in de waterbouwkundige- en burgerlijke bouwkundewerken. We houden ervan om u met no-nonsense op alle fronten te begeleiden, met kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid als fundament. Voor ons is bouwen meer dan alleen maar een werkwoord, het is een uitdaging, keer op keer, waarbij wij als aannemer uw sleutel willen zijn tot een gegarandeerd kwalitatief eindresultaat.

Lees meer
aannemer 255

Architect

Uit een gedeelde passie voor architectuur van David Driesen en Tom Verschueren ontstond dmvA architecten, ‘door middel van Architectuur’. Een nobel doel om met architectuur een kritisch antwoord te bieden op sociaal, economisch en maatschappelijk vlak. Dat leidt niet tot een manifest van regels om tot een architectuur te komen maar veruitwendigt zich in een ‘doe’ architectuur. Een onderzoeksplatform naar vorm, materiaal, duurzaamheid… Een architectuur die steeds vertrekt vanuit zijn vraagstelling, context en budget. Het werk van dmvA kan worden gekarakteriseerd als een expressieve, zorgvuldige architectuur die maximalisme bereikt door middel van minimalisme, gepaard met een bijzondere aandacht voor verfijnde details en materialiteit. In de bewering ‘stijlloos’ te werken wordt in feite het gehele gamma van stijl toegeëigend. Deze houding elimineert alle conformiteitsbeperkingen en stelt tegelijkertijd het principe dat tijdloze architectuur niet bestaat. dmvA zet sterk in op ontwerpprocessen, steeds op zoek naar de architecturale meerwaarde in de ontwerpen die ze vooropstelt.

Lees meer
architect 255
locatie 255

In de buurt

Ideale uitvalsbasis

Mechelen is een stad in de Belgische provincie Antwerpen. De stad ligt in het zuiden van de provincie, centraal tussen de steden Antwerpen en Brussel, aan de rivier de Dijle. Mechelen telt circa 86.921 inwoners. Het is naar aantal inwoners de zesde stad van Vlaanderen en de op een na grootste stad van de provincie, na Antwerpen.

Met haar centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel is Mechelen een ideale uitvalsbasis voor het woonwerk verkeer met de wagen of met het openbaar vervoer. Via de aansluiting met de E19 of A12 of met een goede treinverbinding ben je supersnel op je bestemming. Mechelen staat bekend als fietsstad met een autoluw centrum. Het gebruik van het openbaar vervoer wordt er voor bezoekers enorm gestimuleerd door extra parkeergelegenheden aan de ring met shuttlediensten naar het centrum.

 

Lees meer
Joelle Leunen

Contacteer ons

Wenst u een afspraak?

Plan hier uw afspraak

Contacteer ons voor meer informatie