D'îLE MALINESDit project wordt binnenkort gelanceerd. Als eerste op de hoogte van de lancering? Schrijf je dan onderaan deze pagina in.

Dit bijzondere residentiële project zal worden ontwikkeld door Global Estate Group op de site van een voormalige betoncentrale, Inter-Beton. D'Île Malines dankt zijn naam aan de unieke ligging op een schiereiland dat wordt gevormd door de armen van de Dijle. De site, die deel uitmaakt van het stadsvernieuwingsproject 'Keerdoksite', omvat behalve de twee woonvolumes met een vijftigtal appartementen ook een gloednieuw stadspark.

D'Île Malines wordt een oase van groen voor wie in alle rust toch graag vlakbij de dynamiek van de stad leeft.

Wat nu nog een troosteloze, grijze betoncentrale is, wordt binnenkort omgetoverd tot een eiland van rust en groen. Het project bestaat uit twee woonvolumes met respectievelijk 35 en 15 appartementen. Er is ook een ruimte voor een café of restaurant met buurtverzorgende functie. De appartementen hebben 1, 2 of 3 slaapkamers en er is een ruime ondergrondse parkeergarage.

D'Île Malines maakt deel uit van de herontwikkeling van de Keerdoksite. De ontwikkeling van dit nieuwbouwproject kwam dan ook tot stand na een intense samenwerking met de stad Mechelen. Met dit project bouwen we op een innovatieve manier mee aan de nieuwe stadswijk die hier zal ontstaan.

Het decor voor dit prachtige woonproject is het unieke schiereiland dat gevormd wordt door de Dijle en de Afleidingsdijle. Die laatste werd in 1904 aangelegd rond het centrum van de stad om het overtollige rivierwater rond de stad te leiden en de getijden op te vangen.
Deze bijzondere plek aan de rand van de stad, in het midden van een prachtig groen park en omringd door water, geniet van een uitstekende bereikbaarheid. De residentie bevindt zich op wandelafstand van de binnenstad en is goed te bereiken met de fiets. Bovendien is het gelegen vlakbij de R12 en op een steenworp van de afrit Mechelen-Noord op de E19.

De ruimte tussen de gebouwen draagt Global Estate Group over aan de stad Mechelen. De ambitie is om er een eigentijds stadspark te creëren, een groene ontmoetingsruimte met veel ruimte voor experiment en een sterke beleving aan het water.

De tijdloze architectuur van d'Île Malines, een ontwerp van Studio Jan Vermeulen in samenwerking met AP/ART Architecten, is niet gebaseerd op modegrillen, maar verwijst naar de historische en hedendaagse betekenis van deze plek. Het schiereiland kent immers een zeer grote historische gelaagdheid.

Direct naast het project bevindt zich Den Ouwen Dok, het voormalige zwembad en stapelhuis dat dateert uit de Eerste Wereldoorlog. Ook de naburige oude sluiswachterswoningen hebben een grote historische waarde. En omdat de plek intrinsiek verbonden is met de navelstreng van Mechelen, de Dijle, heeft het ook steeds een belangrijke industriële rol gespeeld.

De vanzelfsprekendheid waarmee de residentie zich zal inpassen tussen de rivier, het park en de omliggende historische en nieuwe gebouwen, zal zowel bewoners als bezoekers verwonderen.

Verwachten lancering in Oktober 2022.
Schrijf je in en zet jezelf op de eerste rij van zodra het project wordt gelanceerd!

Schrijf je in

Blijf als eerste op de hoogte van de lancering

Benieuwd naar onze andere nieuwbouwprojecten?Ontdek ze hier