Blaasveld

Regio Blaasveld

< Terug naar overzicht

Gemeente Blaasveld tussen stad en groen

Tussen Willebroek en het natuurgebied Blaasveldbroek ligt de gemeente Blaasveld. Ontdek deze groene gemeente.

Gezellig vertoeven in gemeente Blaasveld

Blaasveld ligt tussen Willebroek en het grote natuurpark Blaasveldbroek. Zo combineert deze gemeente het beste van twee werelden: alles vlak bij de hand in het centrum van Willebroek en de absolute natuurrust van de bossen. In de gemeente zelf zijn er uiteraard de nodige scholen, winkels en horecagelegenheden te vinden. De regio trekt dan ook steeds meer gezinnen aan. Daarop spelen projectontwikkelaars handig in met duurzame nieuwbouwprojecten. Zo groeit Blaasveld uit tot een gezinsvriendelijke gemeente.

 

Natuur, spel, sport en plezier

In Blaasveldbroek zijn tal van tragewegenwandelingen en fietsroutes. En er is zelfs een wandelpad geschikt voor rolstoelgebruikers. Voor de liefhebbers zijn er ook uitgestippelde tochten langsheen verschillende erfgoedsites. In de speelzones leven kinderen zich dan weer helemaal uit, maar ook honden kunnen lekker ravotten in de hondenzones.

Naast het Blaasveldbroek ligt de watersportbaan Hazewinkel, internationaal gerenommeerd in de kajak- en roeisport. Al halen ook windsurffanaten hier hun hart op. Het is daarom de uitvalsbasis van verschillende watersportverenigingen. Kampioenschappen trekken dan ook veel bezoekers naar de gemeente Blaasveld.

Panden in regio Blaasveld

Ontdek ons volledige aanbod

Maak samen met ons jouw verhaal