Willebroek

Regio Willebroek

< Terug naar overzicht

Verken Willebroek al wandelend

Leer Willebroek kennen dankzij prachtige wandelingen door het centrum, langs het water en de natuur. Ontdek deze veelzijdige gemeente.

Verken Willebroek al wandelend

Willebroek is bekend voor de imposante blauwe ijzeren brug – De Vredesbrug. Maar deze gemeente heeft natuurlijk veel meer in haar mars. Wat denkt u van een bruisend centrum waar u geniet van een waaier aan winkels, drank- en eetgelegenheden? Op zoek naar rust? Trek dan de prachtige natuur in. Wat uw voorkeur ook is, Willebroek nodigt uit tot mooie wandelingen.

 

Tussen water, natuur en stad

Willebroek ligt aan het Zeekanaal Brussel-Schelde en grenst in het noorden aan de Rupel. Daar ligt Klein-Willebroek: een authentiek schippersgehucht met jachthavens en natuurgebieden. Boek zeker een rondvaart en ontdek de omgeving vanaf het water.

In het zuiden van de gemeente ligt Fort Breendonk. Dit educatief monument was in WOII een concentratiekamp te midden van een slotgracht. De rondleidingen nemen u mee naar deze donkere periode.

Diverse wandel- en fietsroutes brengen je tot bij boeiende bezienswaardigheden zoals het kasteel Bel-Air, het otter- en bevereiland en De Vredesbrug. De verschillende picknickplaatsen, aan het water of midden in de natuur, nodigen uit tot een lange lunchpauze.

 

Verbinding tussen grote steden

Dankzij de centrale ligging verbindt Willebroek steden als Antwerpen, Brussel, Mechelen en Sint-Niklaas. Met de wagen en de trein.

De gemeente toont hoe gezellige drukte, rust en groen hand in hand gaan. En waar iedere bewoner, jong of oud, zich thuis voelt.

Panden in regio Willebroek

Ontdek ons volledige aanbod

Maak samen met ons jouw verhaal