Malines Group | Nieuws | Hoe kies je de juiste...

Hoe kies je de juiste makelaar voor de verkoop van jouw eigendom?

Vastgoednieuws

Hoe kies je de juiste makelaar voor de verkoop van jouw eigendom?

1 december 2023

Ben je op zoek naar een betrouwbare makelaar die jouw vastgoedbehoeften begrijpt en je kan helpen bij de verkoop van je eigendom? Het kiezen van de juiste makelaar is een cruciale stap in het verkoopproces van onroerend goed. In dit artikel delen we graag enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden bij het kiezen van de beste professional die jouw belangen behartigt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een makelaar?

 

1. Ervaring en Expertise

Eén van de eerste dingen om te bekijken is de ervaring van de makelaar in de vastgoedmarkt. Zoek naar een professional met een bewezen staat van dienst, iemand die al geruime tijd actief is en bekend is met verschillende aspecten van vastgoedtransacties. Doe bijvoorbeeld wat online research naar het aantal panden in portefeuille, nieuwbouwprojecten, … Of neem een kijkje op online platformen zoals Trustpilot, Google, Facebook, … voor het bekijken van reviews.

 

2. Specialisaties en Diensten

Elke makelaar kan verschillende specialisaties hebben, zoals residentieel vastgoed, commerciële panden, luxe-woningen, investeringsvastgoed enzoverder. Zorg ervoor dat de expertise van de makelaar aansluit bij jouw specifieke behoeften. Bekijk bovendien de diensten die ze aanbieden. Bieden ze bijvoorbeeld virtuele rondleidingen, marketingondersteuning of andere speciale services aan? Dit zijn allemaal extra’s dat de verkoop van jouw eigendom ten goede zullen komen.

 

3. Markt- en Locatiekennis

Een goede makelaar heeft niet alleen kennis van de vastgoedmarkt, maar ook van de lokale marktomstandigheden. Ze begrijpen en kennen de buurt, trends in vastgoedwaarde en kunnen daardoor waardevol advies geven over de locatie waarin je eigendom gelegen is om zo tot een correcte en marktconforme prijs te komen.

 

4. Communicatie en Betrouwbaarheid

Een belangrijk aspect van een succesvolle samenwerking met een makelaar is duidelijke en vlotte communicatie. Kies voor een makelaar die gemakkelijk te bereiken is, luistert naar jouw wensen en snel reageert op vragen en verzoeken. Betrouwbaarheid en transparantie zijn sleutelwoorden in deze relatie.

 

5. Persoonlijke Compatibiliteit

Last but not least, ga op zoek naar een makelaar waarmee je een goede klik hebt. Ze moeten jouw behoeften begrijpen en serieus nemen. Jouw comfort en vertrouwen in hen zijn van groot belang voor een succesvolle transactie.

 

Bij Malines Group streven we ernaar om al deze cruciale aspecten te omarmen. Ons team van ervaren en gespecialiseerde makelaars en verkopers heeft uitgebreide kennis van de lokale markt en verschillende vastgoedtypes. We bieden op maat gemaakte diensten die voldoen aan jouw unieke behoeften en zijn toegewijd aan open communicatie en transparantie gedurende het hele proces.

 

Op zoek naar een nieuwe thuis? Start dan je zoektocht met het kennen van je eigen middelen.
Bij Malines Group helpen we je graag verder met een gratis schatting. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jou van dienst kunnen zijn!